Houtskeletbouw

Houtskeletbouw, een snelle bouwmethode!

Houtskeletbouw is het toepassen van een houten skelet/geraamte bij de nieuwbouw of de uitbreiding van een woning. Het is een bouwmethode waarbij wij vooraf de houtskeletbouw elementen produceren en die vervolgens naar de bouwplaats vervoeren. De productie van de houtskeletbouw elementen gebeurt in onze eigen timmerfabriek. Op de bouwplaats kunnen de houtskeletbouw elementen snel worden geplaatst en op die manier wordt er veel bouwtijd bespaard. In enkele dagen wordt de woning op die manier water- en winddicht gemaakt. Dit geeft vocht bijna geen kans, waardoor er later minder kans op krimpscheuren bestaat.

Houtskeletbouw: een ecologische keuze!

Een tweede reden om te kiezen voor houtskeletbouw is het ecologische aspect. Het gebruik van duurzame en volledig recyclebare basismaterialen maakt houtskeletbouw een goede ecologische keuze. Hout is sterk en duurzaam en houtskeletbouwelementen hebben een hoge isolatiewaarde. Dat draagt mede bij aan een prettig binnenklimaat in uw nieuwe woning. 

Houtskeletbouw: gedeeltelijk of volledig?

In Nederland wordt houtskeletbouw vaak toegepast voor de binnenwanden. In ons vochtige klimaat vergen houtskeletbouw buitenwanden relatief veel onderhoud. De buitenwanden worden daarom nog vaak opgetrokken uit baksteen. Kiest u toch voor houtskeletbouw buitenwanden? Tegenwoordig is er veel hout verkrijgbaar waarop verduurzamingsmethodes zijn toegepast.

Wij adviseren u graag over de toepassing van houtskeletbouw! Voor uw nieuwbouw woning maar ook voor een aanbouw, dakopbouw of schuur/garage.

houtskeletbouw          houtskeletbouw

houtskeletbouw          houtskeletbouw